Alles wat je moet weten over Incoterms in 2021 - EXPRTISE

Alles wat je moet weten over Incoterms in 2021

Alles wat je moet weten over Incoterms in 2021

Incoterms staat voor International Commercial Terms. Het is een internationale standaard over de rechten en plichten van de koper en verkoper tijdens internationaal transport. Je hebt hiermee te maken wanneer je een bestelling plaatst bij jouw leverancier in China en de goederen naar Nederland geleverd moeten worden. Deze zogeheten Incoterms zijn ontwikkeld en geproduceerd door de Internationale Kamer van Koophandel (International Chamber of Commerce, ICC)

De eerste incotermregelementen zijn opgesteld in 1936 en zijn sindsdien achtmaal aangepast. De laatste keer dat ze aangepast werden, was in 2020. Het zijn dus gestandaardiseerde internationale leveringsvoorwaarden, die ervoor zorgen dat de verkoper en koper – duidelijkheid hebben in de vorm van een contract. In de Incoterms staat het volgende beschreven:

  • Wie heeft de verantwoordelijkheid
  • Welke taken zijn er verdeeld
  • Wat zijn de risico’s
  • Wat zijn de kosten die bij de transactie van de goederen horen
  • Wat zijn de belangrijkste handelsvoorwaarden

Wanneer krijg ik te maken met Incoterms?

Wanneer je goederen importeert vanuit

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere artikelen

Bol

Bol zoektrends

Wil jij meer organisch verkeer op Bol.com? Gebruik dan de Bol-zoektrends. Met de Bol-Zoektrends kun jij datagericht te werk gaan. Lees hoe!

Branding

Wat is een private label?

Wat is een private label? Private label producten zijn producten met jouw officieel geregistreerde merk. Dit doe je bijvoorbeeld via het BOIP. Lees hier hoe!

Merkregistratie

Een merk registreren bij het BOIP

Wat is een merkregistratie? Met een merkregistratie creëer je het alleenrecht op het verkopen van de door jouw geregistreerde producten. De registratie wordt gekeurd door

E-Commerce

Alles wat je moet weten over Incoterms in 2021

Incoterms staat voor International Commercial Terms. Het is een internationale standaard over de rechten en plichten van de koper en verkoper tijdens internationaal transport. Je